Smileprotese

Hos Tandprotetikeren har vi stor erfaring og ekspertise inden for udvikling af tandproteser – lige fra helproteser og delproteser til smileproteser.

En smileprotese kan midlertidigt genskabe dit flotte smil, hvis du i forbindelse med f.eks. slag eller fald har mistet en eller flere tænder. Det er ikke en permanent protese, men smileprotesen kan skabe stor glæde, indtil der udføres en endelig (og permanent) konstruktion.

Tag en uforpligtende snak med din Tandprotetiker klinik her:

Hvad er en smileprotese?

En smileprotese tilhører kategorien delproteser, idet den kun erstatter en eller få tænder. Smileprotesen anvendes hovedsageligt som en kosmetisk overgangsprotese, mens man venter på den endelige behandling.

Som udgangspunkt bør en smileprotese ikke anvendes i længere tid end 3-6 måneder. Derfor skal man relativt hurtigt indhente tilbud på en mere permanent løsning, hvis man ønsker at få en endelig erstatning af de manglende tænder.

Hvornår er en smileprotese et godt valg?

Smileproteser anvendes i stor stil i dag, men ikke alle vil drage nytte af en sådan løsning. Som udgangspunkt vil det give mening at bære denne protese, hvis følgende forhold gør sig gældende:

  • Du har mistet én eller få tænder
  • Du kan ikke undvære tanden (det er f.eks. svært at undvære en fortand)
  • Du er blevet anbefalet en smileprotese af din tandlæge

Om man kan undvære én tand afhænger i høj grad af, hvilken tand der er tale om. Det er nemlig ikke helt uden betydning, om det drejer sig om en kindtand eller en fortand.

Det er typisk ikke muligt at tygge med en smileprotese, men du får dit smil tilbage, hvilket helt naturligt er et stort ønske. En smileprotese skal altså vælges af kosmetiske grunde og bør kun være en midlertidig løsning.

Valget mellem en smileprotese eller ej er dit, men du kan med god grund rådføre dig med vores eksperter, inden du træffer et valg. Vi har dén faglige viden og erfaring, der skal til for at vurdere, hvilken type protese der vil fungere bedst for dig.

Sådan fungerer smileproteser

Der findes forskellige måder at påsætte smileproteser.

En af mulighederne er at forankre protesen med små bøjler. Disse bøjler påsættes patientens resterende tænder, såfremt det vurderes, at tænderne er stærke nok. I en undersøgelse af henholdsvis tænder og tandrødder kan det klarlægges, om dette vil være en mulighed. Denne løsning er både skånsom og let at håndtere.

En mulighed er også at påsætte protesen ved hjælp af en særlig lim. Det fungerer ved, at smileprotesen limes til nabotænderne, så den kommer til at sidde godt fast. Med en kortvarig syrebehandling af nabotænderne kan man sikre sig, at limen binder bedre.

Der er også mulighed for at sætte smileproteser fast uden lim og bøjler. Kontakt os for at høre nærmere om denne og de øvrige muligheder.

Hvad skal erstatte din smileprotese på sigt?

Da smileprotesen betragtes som en overgangsprotese, så er det nødvendigt at tage stilling til, hvad der skal erstatte denne protese. I den forbindelse er der rigtig mange forskellige muligheder.

Den permanente løsning kan f.eks. bestå af en tandbro, implantat eller krone. Med nutidens muligheder kan du få en kunstig tand, som ligner dine naturlige tænder på en prik og derfor blender naturligt ind.

Når du har besluttet dig for, hvordan du vil erstatte de manglende tænder på sigt, så går der typisk nogle uger eller måneder, inden den egentlige behandling udføres. I mellemtiden vil du selvfølgelig gerne kunne smile uden at skamme dig eller føle dig forkert – og her kommer smileprotesen ind i billedet.

Rengør din smileprotese korrekt

Selvom en smileprotese er en midlertidig løsning, så er det vigtigt, at man sørger for at rengøre protesen korrekt. Det er lettest at rengøre en protese, hvis den er aftagelig, men også andre proteser kan – og bør – rengøres.

Det anbefales at rengøre smileprotesen morgen og aften i forbindelse med den faste tandbørstning. Til dette formål skal man bruge en speciallavet protesebørste og et egnet renseprodukt til formålet.

Madrester og bakterier har let ved at klæbe sig til protesen, hvilket gør det særdeles vigtigt at rengøre protesen på daglig basis.

Oplever du smerter, gener eller anden ubehag som konsekvens af din smileprotese, så bedes du kontakte os.

Hvad koster smileproteser?

Prisen på en smileprotese er forholdsvis lav sammenlignet med andre proteser. Den specifikke pris vil dog afhænge af, hvilken løsning man vælger, hvorfor vi beder dig indhente et uforpligtende tilbud.

Vi udvikler udelukkende smileproteser i høj kvalitet, hvorfor du kan forvente at blive præsenteret for en protese, der byder på kvalitet og design i højeste klasse.

Ligesom det gør sig gældende for de øvrige proteser, så er det også muligt at dele betalingen af en smileprotese op. Det fungerer ved, at du indhenter et tilbud på finansiering, hvor du kan vælge en løbetid på mellem 12 og 60 måneder. Således er du sikret overkommelige månedlige udgifter til protesen.

Vil du høre mere om smileproteser?

Tag en uforpligtende snak med din Tandprotetiker klinik her: