ET NATURLIGT SMIL DER VARER VED


Gennem høj kvalitet og grundighed skaber vi de bedst mulige tandproteser. Læs mere om tandproteser her.

Find klinik

Næsten hver
tredje dansker har
en eller flere
kunstige tænder

Vi gir’ dig smilet igen

Moderne tandproteser er meget mere end kunstige tænder. De ikke blot ligner, men føles også som de naturlige tænder. Hos Tandprotetikeren har vi specialiseret os i at fremstille moderne tandproteser, som får funktionalitet og æstetik til at gå op i en højere enhed.

Om tandproteser

Dårlige eller manglende tænder skal ikke sætte en stopper for livets glæder

Et medicinsk kunsthåndværk

Vi har alle sammen vores eget unikke tandsæt. De færreste er dog i stand til at bevare alle de naturlige tænder gennem hele livet. Men i modsætning til tidligere har teknologien gjort det muligt at komme helt tæt på en værdig erstatning. Tandprotetikerens laboratorier fremstiller moderne proteseløsninger, der ned i mindste detalje kan tilpasses den enkeltes behov.

Der kan være mange årsager til et tab af tænder. Følger af sygdomme, arveanlæg eller ulykker er hyppige årsager, som selv den mest omhyggelige tandpleje ikke kan forhindre. Derfor er der stor forskel på, hvilke løsninger der er behov for.

Hvilken løsning passer til mig?

Nye tænder er en stor beslutning. Derfor er det vigtigt at finde frem til den løsning, du har det mest komfortabelt med. Skal protesen erstatte én, flere eller alle tænderne, og skal den være aftagelig eller fastforankret, må den se ud som en protese, eller skal den til forveksling ligne dine oprindelige, naturlige tænder?

Følg linket nedenfor og hør om dine muligheder.

Kontakt os

Der er flere forskellige slags tandproteser

Der er forskel på hvilken type tandprotese du har brug for. Nogle skal kun have erstattet enkelte tænder imens andre skal have erstattet hele tandsættet. Læs mere om de forskellige muligheder nedenfor.

Aftagelig tandprotese

En aftagelig tandprotese fremstilles efter et nøjagtigt aftryk af gummen. Protesen omslutter sig gummen og suger sig fast til slimhinden.

Protese med få resttænder

Nogle få naturlige resttænder kan gøre livet langt mere behageligt som protesebruger. Sunde resttænder kan i mange tilfælde anvendes som støtte for en såkaldt Unitorprotese.

Del- og helprotese

En delprotese kan erstatte én eller flere manglende tænder, hvorimod helprotesen er en oplagt løsning, hvis ingen tænder kan bevares. Er man disponeret for ømme gummer, kan proteser med et særligt blødt og skånende indlæg være en mulighed.

Fastforankret TaproLux® tandprotese

Fastforankrede tandproteser i TaproLux® udførelse er det tætteste, man kan komme på de naturlige tænder. Hver enkelt tand formes og karakteriseres nøjagtigt, som de naturlige tænder så ud før protesen.

Eftersyn og vedligeholdelse

Tandproteser skal jævnligt renses og regelmæssige tjek hos din tandprotetikker anbefales.

Kunstige tænder skal også holdes rene

Det må ikke blive en sovepude at få tandproteser. De skal helst passes ligeså godt som naturlige tænder. Som tandprotesebruger skal man derfor være opmærksom på faldgruber, der kan skade mund såvel som protese. Fjernes madrester ikke efter måltider, kan det medføre irritation af slimhinderne, og belægninger og tandsten kan beskadige protesen og dermed være årsag til ildelugtende ånde. Enhver aftagelig protese mister sin gode pasform med tiden og bør efterses med jævne mellemrum.

Regelmæssige eftersyn

Tandproteser bør efterses regelmæssigt. Tandsten og belægninger skal fjernes efter behov – og mindst én gang om året. Derudover skal protesen efterjusteres i takt med, at mund og gummer forandrer sig.

Vil du vide mere om, hvad Tandprotetikeren kan gøre for dig?

Kontakt os her